Эфирные масла — это определенный секрет растительных желез, который обладает регенерирующим, снабжающим кислородом свойством, а также иммунным механизмом защиты растения. Эфирные масла связывают и переносят молекулы кислорода и транспортируют питательные вещества к клеткам. Они обладают биоэлектрической частотой, в несколько раз превышающей частоту самого растения или продукта питания, из него изготовленного. Эфирные масла являются концентратом жизненной силы растений, подарком из растительного мира.
Імунітет- це здатність людського організму боротися з негативним впливом мікроорганізмів, будь-то віруси, бактерії, паразити, молекули токсинів.
Існує вроджений і набутий імунітет.
Вроджений імунітет – це природна, еволюційно сформована резистентність організму по відношенню до патогенних агентів.
Набутий імунітет – здатність організму знешкоджувати чужорідні і потенційно небезпечні мікроорганізми і молекули токсинів, які раніше вже потрапляли в організм і з якими він «знайомий». Це результат роботи лімфоцитів - клітин, розташованих по всьому організму. У залежності від функцій лімфоцитів, специфічний імунітет поділяють на гуморальний і клітинний. В – лімфоцити відповідальні за гуморальний, а Т-лімфоцити - за клітинний імунітет.
Набутий імунітет має два види: активний і пасивний.
Активний імунітет виникає внаслідок перенесених інфекційних хвороб, а також після введення в організм вакцин і зберігається впродовж десятків років.
Пасивно набутий імунітет формується при передачі антитіл від матері до плоду через плаценту або грудне молоко і забезпечує впродовж декількох місяців несприйнятливість новонароджених до деяких інфекційних захворювань. Такий імунітет можна створити і штучно шляхом введення в організм сироваток.